Jadłospis dekadowy; 14 - 27 lutego 2020.

14 lutego piątek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao,mleko miód(230ml.) pieczywo mieszane, razowe(70gr.) masło (5 gr.) Pasta z jaj natka pietruszki i szczypiorkiem*.(30gr.)

Zupa ogórkowa,(250ml.)(ogórki kiszone,marchew, pietruszka, seler,por,śmietana) , chleb(35gr.). Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym,(200gr) kompot(230ml.).

Ciasto marchewkowe,*(60gr.) soczek owocowy(200ml.).
1,7,3
17 lutego poniedziałek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała (230ml.) jęczmień,żyto ,miód (5gr.) ,pieczywo mieszane (35gr.),masło (5gr.), wędlina (20gr.),papryka(10gr.)

Barszcz ukraiński z fasolą (250gr.),(marchew ,pietruszka, seler ,por,fasola) chleb(35gr.). Naleśniki z serem i bitą śmietaną(200gr.), kompot. (230ml.)

Surówka z marchwi i jabłek,*(150gr.) ciasteczko niskosłodzone czekoladowe (25gr.)
1,7,3
18 lutego wtorek śniadanie

obiad

podwieczorek
Mleko(230ml), pieczywo mieszane razowe(70gr.) ,masło(5gr.), miód (10gr)

Zupa pomidorowa z ryżem (250ml.) ( pulpa pomidorowa, marchew, pietruszka, seler, por,śmietana, masło,ryż) . Filet z indyka (80gr.), ziemniaki(150ml),kapusta pekińska ze śmietaną (150gr.) , kompot.(230ml)

Pizza , soczek owocowy 100%
1,7,3
19 lutego środa śniadanie

obiad

podwieczorek
Bawarka (230ml.)(herbata ,mleko),pieczywo mieszane razowe(70gr.), pasta z tuńczyka * (30gr.).

Zupa pieczarkowa ,(250ml.)(pieczarki,marchew, pietruszka, seler,por,śmietana ) chleb.Filet z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym(150gr.),ryż(50gr.),kompot(230ml.)

Chrupki kukurydziane „Kukuryku’(25gr.), jabłuszko(150gr.)
1,7,
20 lutego czwartek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała (230ml) jęczmień,żyto ,miód , ,miód,(5gr.) pieczywo mieszane,razowe(70gr.) wędlina drobiowa(20gr),wieprzowa(20gr) ,ser żółty(20gr.) pomidor,ogórek, papryka, szczypior((100gr.)- komponowanie kanapek.

Zarzutka (250ml.)( kapusta kiszona,marchew, pietruszka, seler,por) , chleb(35gr.) . Kopytka z serem (170gr.) ,masło,(15gr.)kompot(230ml.).

Pączek , owoc(150gr)
1,7,3
21 lutego piątek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao(mleko,kakao ,miód)(230ml.),pieczywo mieszane razowe,(70gr.) twarożek ze szczypiorem i rzodkiewką* (35gr.)

Zupa porowa,( biała,marchew, pietruszka, seler,por,ziemniaki)(250ml.),chleb.(35gr.) Kotlet rybny *(90gr.), ziemniaki,(150gr.) surówka z ogórka kiszonego(150gr.) ,kompot.(230ml.)

Ryż na mleku z musem owocowym *(250ml.)
1,7, 3
24 lutego poniedziałek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała (230ml.) jęczmień,żyto ,miód(5gr.) , pieczywo mieszane,razowe (70gr.), masło(5gr.) wędlina(20gr.) ,ogórek zielony(10gr.).

Żurek z jajkiem i kiełbasą (250ml.)(marchew, pietruszka, seler,por,śmietana ) chleb.(35gr.) Łazanki z kapustą i pieczarkami (180gr.) kompot.(230ml.)

Bułka drożdżowa z żurawiną *(80gr.), soczek owocowy 100% (200ml.)
1,7,3
25 lutego wtorek śniadanie

obiad

podwieczorek
Zupa mleczna z ziemniakami i makaronem(250ml.)

Zupa kalafiorowa(250ml.),(kalafior,marchew, pietruszka, seler,por,śmietana ),chleb(35gr.). Bitki ze schabu(60gr.) w sosie własnym(25gr.)ziemniaki(150gr.), pomidor(100gr.) kompot.(230ml.)

Kanapka(chleb35g.)* z wędliną(15gr.)(sałata,papryka ,szczypior)(20 gr.) masło(5gr.),herbatka owocowa (230ml.)
1, 7
26 lutego środa śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao ,mleko, kakao, miód,(230ml.), pieczywo mieszane, razowe(70 gr.) masło(5 gr.), ser żółty(20gr.),rzodkiewka(10gr.)

Zupa koperkowa (250ml.)(marchew,pietruszka ,seler, por), chleb(35gr.) Filet rybny panierowany(90gr.) ,ziemniaki (150gr.) , surówka z kapusty kiszonej (150gr.), kompot.

Placuszki drożdżowe z jabłuszkiem*(80gr.),soczek owocowy(230ml.)
1, 7, 3
27 lutego czwartek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała ,(230ml.) ,pieczywo mieszane ,razowe (70gr.) masło(5 gr.) , wędlina (20gr.)pomidor(20gr.)

Zupa pęczakowa (250ml.)(marchew,pietruszka ,seler, por,pęczak),chleb(35gr.) Kotlet mielony (80gr.),ziemniaki (150gr.) buraczki zasmażane(150gr.), kompot.(230ml.)

Batonik Smart w polewie kakaowej z suszonymi owocami (25gr.)
1,7,3
* -wyrób własny

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.