Jadłospis dekadowy; 6 - 19 kwietnia 2021.

6 kwietnia wtorek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao,(kakao,mleko miód)(230ml),pieczywo mieszane ,razowe(70gr.),twaróg(20gr). Dżem(15).

Zupa ogórkowa (ogórki kiszone, marchew, pietruszka ,seler,por,śmietana)((250ml.) ,chleb. (35gr.) Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym(200gr.),kompot.

Budyń czekoladowy(200ml), jabłuszko.
1,7,3
7 kwietnia środa śniadanie

obiad

podwieczorek
Zupa mleczna (250ml.) (mleko ,makaron ,ziemniaki)

Zupa owocowa makaronem (250ml.), (owoce,makaron,śmietana). )(250ml.)(chleb.) (35gr.).Schabowy(80gr.) ziemniaki(150gr.) surówka z marchwi i z chrzanem (150gr.),kompot.(230ml.)

Kanapka z wiosenna z warzywami ,*(chleb 35gr.) jajko ,(20gr.) sałata, papryka ,szczypior,(20gr.) herbatka owocowa ,(230ml.)
1,7,3
8 kwietnia czwartek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała (jęczmień, żyto,miód) ,(230ml), pieczywo mieszane,(70gr.) wędlina(20gr.) , ogórek zielony.(20gr.)

Zupa z zielonego groszku,(250ml.) ( groszek zielony ,marchew, pietruszka ,seler,por) Bigos (170 gr.) ziemniaki(150gr.), kompot.(230ml.)

Galaretka owocowa z brzoskwiniami i czekoladą 75% kakao,(150gr.) .
1,7,3
9 kwietnia piątek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao ,(kakao,mleko miód)(230ml),pieczywo mieszane ,razowe(70gr.),ser żółty(20gr),szczypior.(10gr.).

Zupa koperkowa ( ,marchew, pietruszka ,seler,por),(250ml) chleb.(35gr.) Filet rybny panierowany (90gr.) ziemniaki(150gr.), surówka z kapusty kiszonej,(marchew,jabłko)(150gr.), kompot.(230ml.)

Snaki popcornowe (38gr.), soczek pomarańczowy 100%(230ml.)
1, 7, 3
12 kwietnia poniedziałek śniadanie

obiad

podwieczorek
Herbatka z cytrynka ( herbata,miód) ,(230ml), pieczywo mieszane,(70gr.) wędlina(20gr.) , ogórek zielony.(20gr.)

Zupa fasolowa, (250ml.), chleb(35gr.)(,fasola marchew,pietruszka ,seler,po) Makaron ze szpinakiem i żółtym serem (180gr.) kompot.(230ml.)

Bułka drożdżowa z marmoladą, niskosłodzoną* (80gr.) mleko(200ml).
1,7,
13 kwietnia wtorek śniadanie

obiad

podwieczorek
Mleko (250ml),płatki kukurydziane, pełnoziarniste, miodowe,cynamonowe, owoce suszone – komponowanie śniadania

Krupnik jęczmienny (kasza jęczmienna, marchew, pietruszka ,seler,por(250ml)) chleb.(35gr.) Stek z cebulką(80gr.) , ziemniaki(150gr.) , sałatka z buraka ćwikłowego(150gr.), kompot.(230ml.)

Serek straciatella z owocami i czekoladą 75 % kakao*(170gr.), wafelek ryżowy.
1,7
14 kwietnia środa śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao (mleko,kakao,miód),(230ml)pieczywo mieszane, razowe , jajko krojone (25gr.) , rzodkiewka.(10gr.)

Zupa brokułowa(250ml.)(brokuł, marchew, pietruszka ,seler,por, śmietana), chleb (35gr.) Gulasz wieprzowy (szynka ,warzywa )( 170 gr.) kasza gryczana (50gr.) surówka z kapusty pekińskiej z oliwą(150gr.)

Kanapka (chleb 35gr.) z pastą rybną , pomidorami i cebulką*(30gr.) , herbatka owocowa.
1,7,3
15 kwietnia czwartek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała (jęczmień, żyto,miód),(230ml) pieczywo mieszane, masło,(5gr.) wędlina(20rgr.) ,sałata.(10gr.)

Zupa jarzynowa z wkładka mięsną (szynka, marchew, pietruszka ,seler,por,śmietana), chleb(35gr.). Pierogi ruskie *(ziemniaki, twaróg),(170gr.) ze śmietaną (20ml) ,kompot. (230ml.)

Owoce (150gr.) ciasteczko niskosłodzone (28gr.)
1, 7, 3
16 kwietnia piątek śniadanie

obiad

podwieczorek
Bawarka(230ml),( mleko,miód,herbata,,230ml) ,pieczywo mieszane, razowe pasta z tuńczyka z cebulką* ,ogórek kiszony.

Zupa pieczarkowa (250ml.)(pieczarki,marchew,pietruszka ,seler,por,śmietana) ,chleb. Wątróbka drobiowa z cebulką(90gr), ziemniaki,(150gr.) sałata z sosikiem koperkowym* z oliwą,(150gr.) kompot.(230ml.)

Biszkopt z jabłuszkiem*,(60gr.) soczek owocowy 100%(200ml)
1,7,3
19 kwietnia poniedziałek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała (230ml) jęczmień,żyto ,miód , ,miód,(5gr.) pieczywo mieszane,razowe(70gr.) wędlina drobiowa(20gr),pomidor.

Kapuśniak z wkładka mięsną ( 250 ml),(szynka – mięso, kapusta kiszona, marchew, pietruszka ,seler,por),chleb(35gr.) .Kluski* z serem (170gr.) i masłem(15gr.), kompot.(230ml.)

Owoc,(200gr.) .
1,7,3
* -wyrób własny

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.