Jadłospis dekadowy; 13 - 26 listopada 2019 .

13 listopada środa śniadanie

obiad

podwieczorek
Bawarka(230ml) , pieczywo mieszane razowe (70gr.)pasta z tuńczyka z cebulką*. (30gr.)

Zupa ogórkowa (250ml.)(ogórki kiszone, marchew,pietruszka ,por,seler,masło, śmietana),chleb.(35gr.) Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym (200gr.),kompot.(230ml.)

Placki sodowe* z dżemem niskosłodzonym(70gr.), soczek owocowy 100%(200ml.)
1,7, 3,
14 listopada czwartek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała (jęczmień żyto) ,miód,(230ml.) pieczywo mieszane(70gr.), wędlina drobiowa,wieprzowa ,ser żółty pomidor,ogórek papryka szczypior- komponowanie kanapek.

Zupa jarzynowa (marchew, pietruszka, seler,por, śmietana ) z wkładka mięsną (250ml.) chleb(35gr.). Kopytka* z serem i masłem(170gr.) kompot(230ml.)

Owoce,(200gr.) ciasteczka niskosłodzone czekoladowe(.25gr.)
1,7,3
15 listopada piątek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao,(jeczmień,żyto)miód (230ml.) ,pieczywo mieszane ,razowe(70gr.) pasta z jaj *z natka pietruszki (30gr.),pomidor.(10gr.)

Zupa pieczarkowa,(marchew, pietruszka, seler,por, śmietana )(250ml.) chleb.(35gr.) Risotto* z filetem z kurczaka i warzywami(170gr.),kompot.(230ml.)

Ciasto marchewkowe*(80gr.), napój z owoców sezonowych(230ml.).
1,7,
18 listopada poniedziałek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała,(jęczmień,żyto),(230ml.) pieczywo mieszane razowe(70gr.), wędlina(20gr.), ogórek zielony.(20gr.)

Zupa fasolowa z kiełbaska,(marchew, fasola,pietruszka,seler,por) chleb.(35gr.) Jajko sadzone(70gr.), ziemniaki(150gr.), sałata ze śmietaną,(150gr.) kompot.(230ml.)

Mleczko smakowe w kartoniku (200ml.), owoc.(150gr.)
1,7,3
19 listopada wtorek śniadanie

obiad

podwieczorek
Zupa mleczna ( kasza jaglana) (250ml.),bułeczka razowa z dżemem niskosłodzonym. (35Gr.)

Zupa pejzanka ,(kapusta biała, marchew, pietruszka, seler, por,śmietana masło)(250ml.). chleb. Kotlet mielony(80gr.) , ziemniaki(150gr.), buraczki zasmażane(150gr.), kompot(230ml.)

Kanapka (35gr.)masło(2,5gr.) z wędliną,(15gr.)(sałata, pomidor, szczypior(50gr.))herbatka owocowa(230ml.)( owoc)200gr.
1, 7,3,
20 listopada środa śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao,miód (230ml),pieczywo mieszane razowe,(70gr.) parówki z indyka (60gr.),ketchup(5gr.).

Krupnik polski(marchew, pieczarki, pietruszka, seler, por,śmietana, masło) (250ml.),chleb. Bitki ze schabu(60gr.) w sosie własnym(25gr.)( makaron(40gr.), surówka z kapusty pekińskiej z oliwą,(150gr.) kompot.(230ml.)

Baton SMART z polewą jogurtowa ,owoc.
1, 7,
21 listopada czwartek śniadanie

obiad

podwieczorek
Herbatka z cytrynką ,miód,(30ml.) ,pieczywo mieszane,razowe(70gr.) masło,(5gr.) wędlina ,(20gr.) sałata(10gr.).

Zupa ziemniaczana ,(marchew, pietruszka, seler,por,ziemniaki)(250ml.),chleb.(35gr.) Kotlet rybny *(90gr.), ziemniaki,(150gr.) surówka z kapusty kiszonej(150gr.) ,kompot.(230ml.)

Ryż na mleku sokiem malinowym.(230ml.) Owoc.(150gr.)
1,7,3
22 listopada piątek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao,miód(230ml.) pieczywo mieszane razowe,(70gr.) twarożek ze szczypiorem i rzodkiewką(35gr.)

Zupa porowa,(marchew, pietruszka, seler, por, śmietana ,masło) chleb.(35gr.) Pulpety w sosie pomidorowym (90gr),kasza gryczana(50gr.)surówka z kapusty białej(150gr.), kompot.(230ml.)

Bułka drożdżowa z rodzynkami*, mleko.
1,7,3
25 listopada poniedziałek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kawa biała(jęczmień .żyto) miód.(230ml.)pieczywo mieszane razowe(70gr.), wędlina(20gr.), pomidor.20gr.)

Kapuśniak z wkładka mięsną(250ml.),(marchew, pietruszka, seler, por,szynka) chleb(35gr). Kluski *z serem i masłem (200gr.), kompot. (230ml.)

Owoce (200gr.), flipsy smakowe(28gr.0.
1,7,3
26 listopada wtorek śniadanie

obiad

podwieczorek
Kakao,miód,(230ml.)pieczywo mieszane,razowe(70gr.) ser żółty(20gr.) , rzodkiewka.(10gr.)

Zupa kalafiorowa (kalafior, marchew, pietruszka, seler, por, śmietana, masło),chleb(35gr.). Filet z indyka,(80gr.) ziemniaki(150gr.) marchewka z groszkiem(150gr.),kompot.(230ml)

Jogurt truskawkowo-bananowy*,(170ml.) pałeczki kukurydziane(12gr.) .
1,7,3
* -wyrób własny

Dzieci między posiłkami dostają wodę niegazowaną.